Latest topics
» 6e carburettor
Yesterday at 4:08 pm by kerabo

» Anyone have one of these?
Yesterday at 2:49 pm by kerabo

» Are these Francis Barnett
Yesterday at 8:46 am by kerabo

» Hello - new owner 1958 Crusier 2T, bike registration help, photo added
Yesterday at 7:36 am by FB vincent

» cruiser 45 carburettor
Yesterday at 7:34 am by piston 197

» Buckled flywheel
Fri Nov 16, 2018 7:41 pm by piston 197

» May help someone Handelbars
Fri Nov 16, 2018 7:39 am by kerabo

» CWC rims sizes
Thu Nov 15, 2018 7:36 pm by Mcventures

» 1935 Francis Barnett Cruiser Project
Thu Nov 15, 2018 3:02 pm by FBKev


starting issue

Go down

starting issue

Post  Peter236uk on Sun Aug 26, 2018 8:39 am

Hi My 1953 falcon has developed a problem i could do with some help with.. It a bit naughty start ! It has has a good spark and will normally fire up no problem but seems to cut out after a min or so then its a pig to start. If I take plug out clean it and put some pencil on the tip it will fire up straight away then stop. I am thinking some sort of fuel problem but not sure where to start.

Also the vent should that be closed to start or just open. I have a feeling its flooding ?

Peter236uk

Posts : 15
Join date : 2018-07-11
Age : 58
Location : Cornwall

Back to top Go down

Re: starting issue

Post  bigpete on Sun Aug 26, 2018 10:39 am

Hi sounds to me like your coil is breaking down, when it stops is it hot? If you let it go stone cold does it start again? If so like I said money is on the coil.
avatar
bigpete

Posts : 15
Join date : 2015-01-20
Location : Fort William

Back to top Go down

re

Post  Peter236uk on Sun Aug 26, 2018 10:48 am

Cheers I just had another a play and it started but almost stopped straight away. I had a look at the plug and no spark ?? It was sparking yesterday so could be the coil I guess. The fuel is getting through so it does point some sort of ignition problem me thinks. I am new to FB so just working stuff out,.

It has two 6 v batterys is that right ?

Peter236uk

Posts : 15
Join date : 2018-07-11
Age : 58
Location : Cornwall

Back to top Go down

starting issue

Post  Peter236uk on Tue Aug 28, 2018 3:25 pm

It appears it is the plug had a look at points etc all look good so tried an spark plgu from other bike against the head loads of sparks the original nothing.

Not sure it had the right plug in it to be honest had L82C Champion plug so need to check

Peter236uk

Posts : 15
Join date : 2018-07-11
Age : 58
Location : Cornwall

Back to top Go down

Re: starting issue

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum